fredag 1. juli 2016

Arbeidstilsynet veileder når BKK skal nedbemanne

By Øyvind Holmstad (Own work) [CC BY-SA 3.0 (http://creativecommons.org/licenses/by-sa/3.0)], via Wikimedia Commons
Arbeidstilsynet er hentet inn som veileder når Bergenshalvøens kommunale kraftselskap (BKK) skal kutte 200 årsverk i løpet av få år.

– Vi skal forbedre lønnsomheten med 350 millioner kroner i løpet av de neste årene, og er opptatt av at prosessen skal gjennomføres på en god måte. Derfor henter vi erfaringer fra Arbeidstilsynet på forhånd, sier konsernsjef i BKK, Jannicke Hilland, til Vest 24.

Både ledelsen tillitsvalge i BKK er positive til den første gjennomgangen fra tilsynet. – Dette var en veldig god gjennomgang av lovverket og hvilke krav det setter til slike omstillinger, sier konserntillitsvalgt Svein Davidsen. – Samarbeidet med toppledelsen har gått greit. Men det er jo en veldig stor omstilling, og vi er ikke kommet skikkelig i gang ennå. Foreløpig jobber vi med hvordan vi skal gjøre dette i praksis, fortsetter Davidsen.

Arbeidstilsynet har lagd en egen brosjyre som veileder arbeidsgivere i omstillingsprosessen: <strong>«Omstilling? Har du husket det viktigste?» </strong>Tilsynet peker på at det er viktig å være tydelig på årsakene til og målet med omstillingen.

Les mer på vest24.no