mandag 13. februar 2017

Verden i Bergen – møt verdens fremste sakprosaister 18. februar

Paul GreenbergLørdag 18. februar samles noen av verdens fremste sakprosaister på Litteraturhuset i Bergen. Under årets festivaltema ”ARV” møter de publikum til samtaler, opplesninger og debatter som tematisk spenner fra pakistansk kvinnefrigjøring og europeisk høyrepopulisme til krigen i Syria, favelaen i Brasil og biologisk mangfold i havet.

Rafia Zakaria (Pakistan) er advokat, aktivist og forfatter av boka The upstairs wife, hvor hun vever sin egen families erfaringer inn i Pakistans brutale historie. Av Newsweek ble boka omtalt som av de mest imponerende bøkene fra det indiske subkontinentet i nyere tid.

Paul Greenberg (USA) har skrevet flere bestselgende og prisbelønte bøker om fiskeri og biologisk mangfold i havet.


Sarah Glidden (USA) er en ung tegneseriejournalist som blant annet har rapportert fra konflikter i Midtøsten i tegneserieformat.

Florian Huber (Tyskland) er historiker og dokumentarfilmskaper og kommer for å snakke om den rystende selvmordsbølgen som skylte over Tyskland etter andre verdenskrig. Boka ble nylig oversatt til norsk (Barn, lov meg at du skyter deg (Vigmostad og Bjørke))

Også flere av Norges mest spennende og prisbelønte sakprosaforfattere kommer til Bergen denne dagen: Cecilie Hellestveit, Bergsveinn Birgisson, Bjørn Berge, Øystein Bogen, Ingrid Brekke, Simen Ekern, Dag Herbjørnsrud, Gunnhild Øyehaug, Åsne Seierstad og Elisabeth Aasen.

Hele festivalen gratis og åpen for alle.

Arrangør er Norsk faglitterær forfatter- og oversetterforening (NFF), med en programkomité basert i Bergen.

Se verdenibergen.no