tirsdag 10. oktober 2017

Norges nest største solcelleanlegg i Bergens våteste bydel

Edvin Nilsson,
ASKO Vest
Dagligvaregrossisten ASKO tok på torsdag imot Næringsminister Monica Mæland (H) til bydelen Arna i Bergen der hun offisielt åpnet Norges nest største solcelleanlegg. At dette anlegget ligger nettopp i Arna kan virke paradoksalt for lokalkjente, som vet at Arna er den mest regntunge bydelen i regnbyen Bergen.


Men Mæland forteller til NRK at solceller også fungerer i regnvær. Mæland var gjennom 10 år byrådsleder i Bergen, og synes det er gøy at det er nettopp der dette store anlegget installeres.

Asko er en av de mest profilerte bedriftene i landet i forhold til å satse offensivt på det grønne skiftet. Selskapet har ambisjoner om å bli klimanøytralt allerede i 2020. Solcelleanlegget på 16.000 kvadratmeter i Bergen blir ikke lønnsomt på kort sikt, men administrerende direktør Edvin Nilsson mener anlegget vil være svært lønnsomt i et lengre perspektiv.

Solcelleanlegget skal etter planen dekke 20 prosent av det strømbehovet til ASKO sitt varelager i Arna, et lager som de antar må være Vestlandets største kjøleskap.

Les mer på NRK.no