tirsdag 4. juni 2019

Norske klimautslipp stiger på nytt

SSB: Norske og svenske klimautslipp
SSB: Norske og svenske
klimautslipp
Klimautslippene fra Norge steg med 0,4 prosent i 2018. Det viser nye tall fra SSB. Klima- og miljøminister Ola Elvestuen er ikke overrasket, og peker på at regjeringen har gjort mye for å redusere bruken av palmeolje i biodrivstoffet. Men det er fortsatt for lite av det 'gode' biodrivstoffet. Dermed stiger utslippene igjen, etter to år med fallende utslipp.

Utslippene fra veitrafikken øker med tre prosent. Elvestuen lover sterkere innsats for å erstatte palmeolje, og er sikker på at vi skal klare å redusere med minst 45 prosent innen 2030.

Naturvernforbundet: Henger ikke på greip

-- Det henger ikke på greip at de norske utslippene går i helt feil retning, sier Silje Ask Lundberg til nrk.no. Lundberg er leder i Naturvernforbundet. -- Det viser at vi ikke har en klimapolitikk som er i nærheten av det som trengs for å møte den klimakrisen vi står overfor.
Overfor Bergens Tidende (bak betalingsmur) peker Lundberg på at vi trenger en krisepakke for klimaet. Blant nye nødvendige virkemidler nevner hun Karbonavgift til fordeling som et tiltak som kan få fart på omstillingen uten at det rammer sosialt urettferdig.

Les mer på nrk.no