tirsdag 13. august 2019

Fjordkraft avlegger løfte: Våre leverandører skal være klimanøytrale

Fjordkraft logo
Fjordkraft var i 2018 en av fire vinnere av FNs klimapris i kategorien "Climate Neutral Now". I konkurranse med 560 andre prosjekter vant Fjordkraft prisen for prosjektet Klimanjaro, som de beskriver slik:
Vi lover at våre leverandører skal være klimanøytrale. Sammen skaper vi en klimavennlig verdikjede.

Vi i Fjordkraft mener at bedrifter har et ansvar utover det å maksimere avkastning. Samtidig gjør vi klimanøytralitet til et konkurransefortrinn. For oss selv. For leverandørene våre. Og for alle andre som har mot til å ta sats og stille de samme kravene.

Vårt mål er å skape et marked der klimanøytralitet ikke bare er idealet, men den nye standarden. Klarer vi det, har vi virkelig gitt et bidrag som monner.

Klimaendringene er tydelige i store deler av verden. For at vi ikke skal miste kontrollen, må temperaturstigningen begrenses. Likevel ser vi at verdens samlede CO2-utslipp fortsatt stiger. Det forplikter oss til å finne løsninger med en effekt som gjenspeiler utfordringen vi står overfor. Og vi må gjøre det nå. Derfor stiller vi krav til våre leverandører.

Fjordkraft krever at alle sine leverandører skal være klimanøytrale fra 1. januar 2019, ellers får de ikke lenger levere til Fjordkraft.


Les mer: Slik fungerer Klimanjaro