mandag 21. oktober 2019

Tidligere ansatt på Espresso House: For redd til å svare ærlig på medarbeiderundersøkelse

Espresso House, Lund. Foto David Hall, Flick.com. Lisens CC-by 2.0
En rekke ansatte har stått fram i media de siste dagene og fortalt om ekstremt arbeidspress og psykisk press for ansatte i Espresso House. Tidligere avdelingsleder Siri Rogne forteller til E24 at hun mener det var en "ukultur over hele kjeden", og at "den begynner øverst i Espresso House".

Arbeidstilsynet skal møte ledelsen i Espresso House denne uken for å gå gjennom arbeidsforholdene i bedriften. Konsernsjef Torodd Gøystdal hevder overfor E24 at bedriften hvert halvår gjennomfører anonymiserte medarbeiderundersøkelser, og at tallene herfra viser at de ansatte trives godt. 


Tidligere avdelingssjef for kafeen i Bogstadveien i Oslo, Siri Rogne, mener at tallene fra undersøkelsene er misvisende: – Personlig løy jeg på nesten alle spørsmålene i undersøkelsen, fordi jeg var livredd for å få problemer. Det var så tydelig hvordan ledelsen gikk imot dem som turte å si ifra. Jeg så ingen tilfeller der folk sa ifra og det i ettertid ble funnet en løsning.

Konstant underbemannet

Ansatte peker på at de måtte oppgi så detaljerte opplysninger om seg selv at det ikke ville være noe problem for ledelsen å spore hvem som står bak hvert svar. 

– Man er til enhver tid underbemannet, noe som i lengden sliter deg ut fysisk, men aller mest psykisk. Antallet ganger jeg og mine ansatte har stått på jobb og måttet løpe inn på vaskerommet og gråte av fortvilelse, har jeg ikke telling på, forteller Rogne til E24.