fredag 22. mai 2020

– To du ikke bør skylde penger: Staten og Hells Angels

Olaf Thommessen i SMB Norge (Små og mellomstore bedrifter) ønsker endringer for bedriftene under koronakrisen. Blant annet ønsker han slutt på at bedrifter går konkurs når de ikke kan betale momsen for fakturaer de ikke har mottatt betaling for.


Flere varsler kommer om at juni kan bli en måned da mange bedrifter må til skifteretten. I denne måneden forfaller både den utsatte moms-regningen for siste periode, og like etterpå regningen for neste periode. Omtrent samtidig skal feriepenger til de ansatte betales ut. Dette setter likviditeten til mange bedrifter på prøve.

Moms-systemet
Thommessen viser til at SMB Norge lenge har ønsket en endring av innbetalingsrutinene for moms, som til tider kan være en farlig utfordring for mange bedrifter. – Den tekniske innretningen av momsinnbetalingen er klønete, hvis man ikke har likviditet, sier Thommessen til borsen.no. Hvis jeg kjøper en vare av deg, forfaller momsen med en gang – selv om jeg ikke betaler før om 60 dager. Kan de gjøre noe med den innretningen og gjøre det til en varig endring, kan det være veldig positivt for bedriftene, sier Thommessen.

Les mer på borsen.no