tirsdag 14. juli 2020

Koronakrise i USA: Butikkjeder, kirker, skoler og universiteter går konkurs

Koronapandemien slår virksomheter av mange slag over ende i USA. Flere veletablerte, store varehus og butikkjeder har søkt konkursbeskyttelse. De var under presss fra netthandel før pandemien, og tålte ikke enda en utfordring.  Når flere av de store butikkene går over ende, blir kjøpesentrene mindre attraktive for kundene, og dermed også for mindre butikker, som trekker seg ut. Resultatet er at kjøpesentre også får problemer.  Også kirker, skoler og universiteter har legges ned. Kirkene er avhengige av kollektinntektene, som synker kraftig når gudstjenestene må avlyses. Mange skoler eies av kirkesamfunn. Når disse ikke lenger har penger til å støtte skolene, må disse stenge. Også universiteter er avhengige av donasjoner fra private og tidligere studenter – som tørker inn under koronakrisen.
Brooks Brothers 20-tallet.
I dag: konkursbeskyttelse.
Koronapandemien slår virksomheter av mange slag over ende i USA. Flere veletablerte, store varehus og butikkjeder har søkt konkursbeskyttelse. De var under presss fra netthandel før pandemien, og tålte ikke enda en utfordring.

Når flere av de store butikkene går over ende, blir kjøpesentrene mindre attraktive for kundene, og dermed også for mindre butikker, som trekker seg ut. Resultatet er at kjøpesentre også får problemer.

Også kirker, skoler og universiteter har legges ned. Kirkene er avhengige av kollektinntektene, som synker kraftig når gudstjenestene må avlyses. Mange skoler eies av kirkesamfunn. Når disse ikke lenger har penger til å støtte skolene, må disse stenge. Også universiteter er avhengige av donasjoner fra private og tidligere studenter – som tørker inn under koronakrisen.

Les mer på nrk.no